Peeling chimic

Peeling-ul chimic, superficial sau mediu, reprezinta o metoda care inlatura straturile superficiale de piele patata, devitalizata. Procedura conduce la improspatare si revitalizare cutanata atunci cand este practicata de un dermatolog cu experienta, aceasta tehnica fiind din ce in ce mai folosita pentru corectia unor riduri, cicatrici fine, sau probleme de pigmentare a pielii.

 

Peeling-urile chimice sunt tratamente foarte utile pentru acnee, pigmentare, melasma, cicatrici superficiale.

PEELINGUL CHIMIC de uz medical se efectuează în cabinet, în funcție de grad necesită sau nu anestezie locală prin aplicare de cremă anestezică , în cazul celui profund poate necesita sedare ușoară. Înainte de aplicarea soluției de acizi pielea se va degresa cu un produs special.

Durata tratamentului propriu zis poate fi de la 2-3 minute și crește în funcție de tipul de peeling și modificările pielii. Senzația percepută de pacient este de usturime, înțepătură, arsură a pielii de intensități diferite, dar suportabile. La obținerea efectului dorit, se va aplica o soluție neutralizatoare care va determina dispariția imediată a oricărui disconfort și încetarea acțiunii peelingului. Imediat după tratament pielea se înroșește ușor sau mai intens, în funcție de gradul peelingului,

După peelingul chimic se va aplica imediat o cremă hidratantă, protectoare UV și cu efect antiinflamator. Perioada de recuperare durează 3-8 zile, în funcție de profunzimea arsurii, timp în care pielea își modifică textura și culoarea, de la roșu ușor/ mediu/intens la maroniu, începe să se descuameze/ exfolieze treptat, lăsând în spate o piele foarte lucioasă și fină, de culoare roz deschis, lipsită de imperfecțiuni.

În cazul peelingului profund pot să apară chiar mici puncte de sângerare în primele 2 zile după procedură, așadar este extrem de important să urmați indicațiile medicului cu privire la menținerea mediului steril la nivelul pielii tratate. După exfoliere, tegumentul necesită hidratare intensă cu cremă, fotoprotecție UV semnificativă (evitarea expunerii la soare sau solar, dar și aplicare zilnică de cremă fotoprotectoare ) și respectarea tuturor recomandărilor medicului pentru rezultate bune și evitarea complicațiilor.

Impresiile clienților despre serviciile noastre

Ai o urgență dermatologică?
Acest website colectează date statistice anonimizate, conform cu politica noastră de confidențialitate.   DA - click aici dacă sunteți de acord.   NU - click aici dacă NU sunteți de acord. ?