Dermato-oncologie si dermatoscopie

Dermato-oncologia este ramura dermatologiei ce se ocupa de cancerele de piele are o importanta deosebita in practica noastra zilnica datorita incidenței crescute a patologiei cutanate tumorale, de nevoia realizării unei evidențe la nivel național a diferitelor forme de cancer cutanat și de promovare a metodelor de prevenire a cancerelor de piele la nivel populațional.

 

In vedere verificarii si monitorizarii alunitelor sau a altor leziuni pigmentare NOVA DERM dispune de dermatoscopie simpla sau digitala.

DERMATOSCOPIA

 

Analiza microscopica, pana la o magnificare de 40 ori, a alunitelor permite evaluarea in detaliu a celulelor / melanocitelor si a modului in care sunt aranjate. Este nevoie de medici dermatologi cu experienta in domeniu pentru a obtine un diagnostic cat mai precis.

CARTOGRAFIEREA

 

Analiza microscopica si urmarirea digitala a alunitelor (molemapping)- specialistul dermatolog examineaza pacientii “din crestet pana in talpi”, identifica alunitele ce trebuie analizate, le pozeaza cu ajutorul unei camere performante, iar apoi realizeaza o cartografiere a acestora. Cu ajutorul unui video-dermatoscop de ultima ora alunitele sunt analizate microscopic.

 

Tehnologia permite o microscopie de suprafata si profunzime mica si observarea eventualelor atipii sau a grupurilor de celule care se comporta anormal, acestea putand reprezenta arii cu potential malign. Avantajul deosebit al tehnicii este acela ca alunitele pot fi reanalizate dupa o periada stabilita.

Tricoscopia

Tricoscopia este termenul utilizat pentru a descrie utilizarea dermatoscopiei clasice sau computerizate in examinarea parului si scalpului.

Aceasta metoda permite vizualizarea in timp real a firelor de par si scalpului cu un factor de marire de 20x pana la 160x. Imaginile obtinute in urma examinarii se introduc in programe software care masoara automat anumiti parametri tricologici relevanti (densitatea si diametrul firelor de par, etc)
Tricoscopia in centrul NOVA DERM se efectueaza utilizand sistemul FOTOFINDER. Aceasta metoda de diagnostic este facila, rapida, non-invaziva si ofera rezultate semi-cantitative si calitative. De asemenea, in multe studii clinice tricoscopia s-a dovedit a fi superioara tricogramei in ceea ce priveste acuratetea diagnosticului.

Avantajul utilizarii tricoscopiei digitale in examinarea parului si scalpului consta in posibilitatea vizualizarii in timp real a imaginilor si inregistrarea acestora intr-o baza de date electronica pentru comparare ulterioara (la consultatiile de control) in vederea stabilirii eficientei tratamentului. Principiul acestei tehnici este identic cu cel al dermatoscopiei pentru leziunile cutanate pigmentare.

Impresiile clienților despre serviciile noastre

Ai o urgență dermatologică?
Acest website colectează date statistice anonimizate, conform cu politica noastră de confidențialitate.   DA - click aici dacă sunteți de acord.   NU - click aici dacă NU sunteți de acord. ?