Fototerapie

Fototerapia UVB pentru tratamentul vitiligo, psoriazis, eczema

In ultimile decenii fototerapia a devenit extrem de populara pentru tratarea multor boli de piele precum eczema, psoriazis si vitiligo. Acest tratament de fototerapie s-a dovedit foarte eficient si cu efecte adverse mult mai reduse comparativ cu terapiile medicamentoase.

 

Tehnologia s-a dezvoltat si acum permite folosirea de dispozitive foarte selective in ceea ce priveste lungimea de unda terapeutica ce va reduce inflamatia in piele si va duce la vindecarea sau tratarea puseelor de boala. Efecte benefice sunt observate si atunci cand este folosita pentru tratamentul mancarimii, eruptiei polimorfe la lumina, lichenului plan, psoriazisului palmo plantar, pustulozei palmo-plantare si alte afectiuni inflamatorii ale pielii.

 

Fototerapia cu raze UVB cu lungime de unda 311 nn folosita in Clinica noastra este tratamentul preferat de majoritatea Centrelor de Dermatologie din lume.

Medicul dumneavoastra dermatolog stabileste daca afectiunea dumneavoastra poate beneficia in urma fototerapiei. In general se efectueza cate 3 sedinte in fiecare saptamana. Numarul total de sedinte difera in functie de afectiunea tratata, de exemplu in cazul psoriazisului sau eczemei/dermatitelor este in general nevoie de 25-30 de sedinte pentru a observa rezultate, pe cand in vitiligo rezultatele tind sa apara dupa 50-60 de sedinte.

 

AVANTAJE:

 

  • tolerabilitate mai buna,
  • risc mult redus de dezvoltare a cancerelor de piele comparativ cu fototerapia cu UVA,
  • expunere mult mai scurta si sedinte necesare mai putine,
  • perioada lunga de remisiune intre puseele de boala.

Impresiile clienților despre serviciile noastre

Ai o urgență dermatologică?
Acest website colectează date statistice anonimizate, conform cu politica noastră de confidențialitate.   DA - click aici dacă sunteți de acord.   NU - click aici dacă NU sunteți de acord. ?