Controleaza-tiacumalunitele? Fa-ti o dermatoscopie!
Ce presupuneun laserdermatologic? Laserul FOTONA !
Abordare pluridisciplinara specializata! Ai o alergie cutanata?

DERMATOLOGIE GENERALA

1. Dermatologie generala si venerologie
Dermatologul se ocupa de toate afectiunile pielii, parului si unghiilor care sunt deranjante atat pentru pacient cat si pentru cei din jur. Un tratament corect si precoce influenteaza semnificativ prognosticul.
In cabinetul Nova Derm aveti ocazia sa fiti consultat de catre un medic specialist pentru orice afectiune dermatologica, apoi vi se va propune o schema terapeutica personalizata, tinandu-se cont de patologia asociata.

In centrul nostru puteti trata boli ca: urticarii, eczeme, psoriazis, dermatoze buloase, colagenoze, infectii virale, bacteriene, micotice, parazitare, acnee, tumori cutanate, ulcere de gamba.

Venerologia reprezinta asa zisa “a doua fata” a dermatologiei; acest domeniu se ocupa de acele imbolnaviri cutanate si ale mucoaselor care avand un caracter contagios, se transmit pe calea raporturilor sexuale. Denumirea clasica de boli venerice tinde sa fie inlocuita cu denumirea moderna de boli sexual transmisibile.Oferim consultatii pentru toate afectiunile cu transmitere sexuala (sifilis, gonoree, uretrite cornice, herpes genital), asigurandu-se confidentialitatea diagnosticului

2.Pediatrie dermatologica
In cadrul clinicii NOVA DERM, copiii care sufera de boli dermatologice, dar si cei cu anumite probleme estetice ale pielii, beneficiaza de consultatii si de atenta ingrijire oferita de echipa noastra medicala

3. Dermato-oncologie si dermatoscopie
Dermato-oncologia este,ramura dermatologiei ce se ocupa de cancerele de piele are o importanta deosebita in practica noastra zilnica datorita incidenței crescute a patologiei cutanate tumorale, de nevoia realizării unei evidențe la nivel național a diferitelor forme de cancer cutanat și de promovare a metodelor de prevenire a cancerelor de piele la nivel populațional.

In vedere verificarii si monitorizarii alunitelor sau a altor leziuni pigmentare NOVA DERM dispune de dermatoscopie simpla sau digitala.
Dermatoscopia este o metoda de examinare a leziunilor pigmentare cutanate cu ajutorul dermatoscopului, un microscop monocular de mana. Este o metoda neinvaziva cu ajutorul careia se pot trage concluzii in legatura cu natura benigna sau maligna a leziunii examinate si ce poate aduce argumente in plus care sa justifice/sau nu excizia chirurgicala a unei leziuni cutanate.

Dermatoscopia digitala presupune  stocarea intr-un program special ce permite înregistrarea datelor pacientului si a momentului examinarii, crearea unei baze de date digitale, vizualizarea microscopica a leziunii cu posibilitatea maririi imaginii, deceland astfel modificari în structura leziunii care nu pot fi observate cu ochiul liber, posibilitatea de vizualizare cronologica a imaginilor aceleiasi leziuni pentru un diagnostic corect, în dinamica.

4. Chirurgie dermatologica
Chirurgia dermatologica este o parte integranta a dermatologiei, in special a terapiei dermatologice.

Exista multe proceduri la indemana medicului specialist dermatolog. Pe langa tumori, un numar mare de probleme dermatologice pot fi tratate chirurgical asigurand rezultate de obicei superioare celor obtinute prin tratament conservativ.

Aparitia radiochirurgiei a permis chirurgului dermatolog sa opereze foarte usor, fara presiune, cu o degajare minima de caldura, intr-o zona in care accesul cu un bisturiu este de cele mai multe ori extrem de dificil si totodata sa poata controla si coagularea. Astazi, prin radiochirurgie, este posibil controlul caldurii creata prin volatilizarea celulelor, un control suficient pentru a asigura obtinerea unor rezultate bune.

In centrul NOVA DERM utilizam radiocauterul MAYER-HAAKE dotat cu tehnologie germana de ultima generatie fiind produs de o firma de referinta in domeniu